VEST

Învățământul nostru superior de la Tîrgoviste, prin FSE, își propune să promoveze un model universitar antreprenorial, dezvoltând trei dimensiuni: cursuri introductive / avansate despre antreprenoriat și construirea abilităților pentru un bun antreprenor, realizarea unui sistem de activități extracurriculare care să susțină antreprenoriatul, cum ar fi ideile de afaceri sau concursuri de afaceri, fără a neglija stagiile de practică, respectiv o adaptare rapidă la nevoile pieței muncii și, astfel, la nevoile de pregătire ale studenților într-un proces permanent de perfecționare.
Proiectul intitulat „Entrepreneurship Smart Team in Online Society” are ca principală motivație dezvoltarea abilităților antreprenoriale atât pentru studenți, cât și pentru profesori din domeniul economic, susținând fundamentarea deciziilor economice printr-o platformă online, care simulează procesele economice.
Principalele priorități sunt:
– Consolidarea abilităților participanților, în ceea ce privește dezvoltarea unui sistem de informații adaptat și eficient, capabil să susțină dezvoltarea creativității.
– Acumularea de cunoștințe antreprenoriale și realizarea de proiecte antreprenoriale în cadrul platformei de simulare antreprenorială.
Astfel, ne-am propus, prin acest proiect, să ajutăm atât cadrele didactice, oferindu-le noi metode de educație non-formală pentru a-și face cursurile mai atractive, cât și studenții, care doresc să-și schimbe percepția despre școală, prin crearea unui mediu de învățare plăcut și interactiv.